Ceai turcesc

Cum se pregateste ceaiul turcesc

In acest articol va arat cum se pregateste ceaiul turcesc.

Cum se pregateste ceaiul turcesc

3.8 from 13 votes
Recipe by Sebi Course: Bucataria turceascaCuisine: TurceascaDifficulty: Usor
Persoane

10

persoane
Preparare

5

minutes
Asteptare

15

minutes
Calori

2

cal
Fierbere

10 min

Ceaiul turcesc este foarte usor de pregatit.

Ingrediente

  • Ceai negru turcesc

  • apa

  • zahar

Instructiuni

  • Avem nevoie de doua ibrice dupa cum vedeti in imaginea de mai sus.

Reteta Video

Argumente

Toti cei care vizitat Turcia au vazut cu siguranta aceste paharele cu ceai. Ceaiul turcesc se numește çay in limba turca și poate fi considerat o formă de ceai negru.

Fiecare are ceva de spus despre ceai. Vă rugam sa nu uitati sa ne scrieti un comentariu in josul paginii in secțiunea de comentarii. Fiecare comentariu pe care îl scrii este foarte valoros pentru noi.

despre ceaiul turcesc
Cum se pregateste ceaiul turcesc

Istoria ceaiului. Unde și cum a fost folosit ceaiul?

Ceaiul a fost folosit pentru prima dată în scopuri medicale în China în anii 2700 î.Hr. Pe masura ce timpul a avansat, oamenii au combinat ceaiul cu apa si l-au transformat într-o bautura, de care ne bucuram in ziua de azi. Prima sa utilizare potabila dateaza din secolul al X-lea î.Hr. Cuvantul etimologic, adică cuvântul de ceai pe care îl folosim astazi, provenea din chineza mandarina, care este un dialect al Chinei. Acest cuvant, care este „ça” ca pronunție in romana „chia” , a trecut în timp în țările Asiei Centrale, Orientului Mijlociu . Din acest motiv, aproape toate tarile din aceasta zona geografica continuă să citească cuvântul çay ca „ceai”. Călătoria ceaiului, care a început să fie bauta în China și care acum s-a raspandit în alte tari, a fost în prima perioadă: Coreea, Japonia și Vietnam.

Nici chinezii, nici englezii: in ziua de azi turcii sunt principalii consumatori de ceai din lume. Si nu numai asta, dar sunt autosuficienți: tot ceaiul turcesc pe care il consumă este produs pe malul Mării Negre in zona Rize, de unde si vine denumirea ceaiului de Rize.

Consumul mediu anual pe cap de locuitor, este de apx. 6,80 kg de ceai, fiind Turcia, tara cea mai mare consumatoare de ceai din lume. Ceaiul in Turcia este nelipsit de pe fiecare masa.

Valori nutritionale ale ceaiului turcesc

100 g ceai turcesc conține:

Apa: 99,7 g
Energie: 1 kcal
Carbohidrat: 0,3 g
Fier: 0,02 mg
Magneziu: 3 mg
Fosfor: 1 mg
Potasiu: 37 mg
Sodiu: 3 mg
Zinc: 0,02 mg
Riboflavina: 0,01 mg
Folat, DFE: 5 pg
Colesterol: 0 mg
Cofeina: 20 mg

Cumpara ceai turcesc online

Cum faci acasa ceai turcesc acasa?

Despre modul de preparare al ceaiului turcesc nu sunt prea multe de spus. In clipul de mai jos va explic pas cu pas reteta de ceai turcesc. Tot ceace trebuie sa retineti, este faptul ca ceaiul turcesc se serveste foarte fierbinte. Din aceasta cauza se serveste in paharele mici, ca sa nu aibe timp sa se raceasca.

Eu va invit sa mancati o pogaça turceasca cu ceai, desi si baclava merge foarte bine langa ceaiul turcesc.

Video: Cum faci acasa ceaiul turcesc

👇👇👇

https://youtu.be/XoiZlK16b2w
Fii mereu în pas cu noutățile, surprizele și exclusivitățile!

Comentarii

  1. Bună ziua! M-am îndrăgostit iremediabil de ceaiul turcesc dar și de felul în care se prepara. E un ritual care îmi da răgaz sa ma curăț de gânduri rele, sa ma liniștesc și sa anticipez savoarea ceaiului. Întrucât meseria îmi impune perioade lungi de singurătate atunci când prepar un ibric de ceai durează o zi întreaga pana îl termin. Dacă las și frunzele de ceai în el presupun ca se amărâte ceaiul deoarece perioada de infuzie e de 15 minute asa ca eu scot frunzele și las doar ceaiul concentrat în ibricul mic și când mai doresc o cana înfierbânt apa și combin cu ceai. E bine asa? Poate ca o durata prea îndelungată în care sa consumi același ceai este similara cu consumul cafelei statute care devine toxica? Mulțumesc.

Publica comentariul